امروزه با پیشرفت دنیای اینترنت و تغییرات در رفتار مصرف کننده شرایطی فراهم شده است که میتوانیم مشابه فروشگاه های فیزیکی را به صورت مجازی و با هزینه ای کمتر در بستر وب فراهم کنیم. مساله ای که اینجا اهمیت می یابد روش های بازاریابی در این محیط و دیده شدن در بین رقبای بسیار است که با استفاده از روش های مختلف بازاریابی آنلاین رسیدن به این هدف و دیده شدن در بین رقبای بی شمار میسر شده است. در این متن با راهکارهایی برای افزایش فروش و متمایز کردن خود با رقبایتان آشنا می شوید.
۱. پرسونای مخاطب خود را بشناسید.
با ویژگی های رفتاری،علایق،سبک زندگی و ویژگی های فیزیکی مشتریان خود آشنا شوید و به صورت اختصاصی و هدفمند به بازاریابی این افراد اقدام کنید.
اطلاعاتی که باید از مخاطب خود بدست اورید به شرح زیر است:
• سن
• جنسیت
• شغل
• محل زندگی
• سطح رفاه اجتماعی
• علایق
• مشکلات و نیازهای فرد و …
بعد از طراحی پرسونای مخاطب میتوانید با مشتری خود ارتباط بهتری برای بازاریابی فراهم کنید در واقع دیگر میدانید علایق فرد چیست و چه نیازهایی برای شخص در الویت قرار دارد، چگونه میتوانید فرد را مجاب به خرید کردن از خودتلن کنید و چه تبلیغاتی را در چه فضاهایی برای او به نمایش بگذارید با توجه به علایق فرد که شخص به آن تبلیغ توجه کند و شما را به اهدافتان برساند.
پیشنهاد میکنیم برای شناسایی و طراحی پرسونا مشتری از ابزار رایگان گوگل یعنی “Google Analytics” استفاده کنید. در این ابزار میتوانید اطلاعات خوبی در رابطه با سن کاربران و جنسیت آنها، علایق و صفحاتی که بیشترین میزان نرخ تبدیل را دارند، به دست آورید.
۲. به کاربر پیشنهاد خرید محصولات مرتبط با محصول خریداری شده بدهید.
یکی از ترفندهایی که در فروشگاه های اینترنتی به منظور افزایش فروش استفاده میشود باکس های پیشنهاد فروش است در واقع پس از خرید به مشتری پیشنهاد میدهد که این باکس از محصولات نیز مکمل و یا مرتبط با محصولی هستند که خریداری کرده اید یا افراد دیگر پس خرید این محصولی که شما خریداری کرده اید این محصولات را نیز خریداری کرده اند با استفاده از این روش موثر شما میتوانید میزان فروش خود را افزایش دهید.
۳. مطابق با پرسونای مخاطب، محصولات را به صورت شخصیسازی شده به وی پیشنهاد دهید.
با استفاده از کوکی ها و روش های مختلف برای شناسایی پرسونای مخاطب پس از جمع اوری اطلاعات درباره افراد میتوانید پیشنهادهایی برای خرید را به صورت شخصی سازی شده از طریق ایمیل و یا پیامک و یا باکس هایی در صفحه اصلی سایت به مخاطب پیشنهاد کنید این روش را میتونید تا مراحل پایانی و نهایی کردن خرید از طریق اعلان هایی به فرد ادامه دهید تا بتوانید به فروش بیشتری دست یابید.
۴. ظاهر سایت فروشگاهی خود را بهینه کنید.
ویترین زیبایی از خود را برای مخاطب به نمایش بگذارید نه یک فروشگاه شلوغ و بهم ریخته که کسی در آن فروشگاه پاسخگو نیست و انقدر هم شلوغ و درهم است که قبل از خرید مشتری محل را ترک میکند!
سایت هم مانند فروشگاه های فیزیکی باید ویترین زیبا و مرتبی داشته باشد به خوبی طراحی و بهینه شده باشد. صفحاتی که شلوغ باشند، سرعت کندی دارند و کاربر را گیج میکنند و در نهایت کاربر بدون رسدیدن به هدف و خرید کالا صفحه شما را ترک میکند و نرخ تبدیل بسیار کمی خواهید داشت.
بالعکس، اگر سایت رابط کاربری استانداردی داشته باشد، کاربر میتواند خیلی سریع کالای مورد نظرش را یافته و با چند کلیک بخرد. در نتیجه نرخ تبدیل چند برابر خواهد شد.
در فروشگاه های اینترنتی به رسپانسیو بودن صفحه خود توجه کنید بسیاری از کاربران از طریق موبایل و یا تبلت وارد سایت می شوند این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است که سایت شما در تمامی سایزها و صفحات یکسان نمایش داده شود و کاربر به سرعت و با سهولت بتواند خرید خود را انجام دهت و رضایت کافی را در طی این فرایند داشته باشد همچنین ایجاد یک رابط و تجربه کاربری خوب باعث یک تعامل موفق بین کاربر و سایت میشود. همچینی فرآیند خرید را برای مشتریان ساده میکند. توجه به اصول “UI/UX” نه تنها نرخ تبدیل را بهبود میدهد، بلکه تصویری مثبت از برند شما در ذهن افراد ایجاد میکند. تمامی این موارد باعث افزایش فروش سایت های فروشگاهی خواهد شد.
۵. لندینگ پیجهای هدفمند و متفاوت بسازید.
در دنیای دیجیتال مارکتینگ، لندینگ پیج (landing page) یا صفحه ی فرود به یک صفحه ی وب مجزا گفته می شود که با توجه به اهداف تبلیغاتی و بازاریابی ساخته شده است.زمانی که کاربر روی لینک های تبلیغاتی شما در گوگل، یوتیوب، فیسبوک، ایمیل، اینستاگرام، توییتر یا هر جای مشابه دیگری کلیک می کند، به صفحه ای در سایت شما وارد می شود. این صفحه همان لندینگ پیج است این صفحه فرود به طور اختصاصی برای بالا بردن نرخ بازدید، ارتقا آگاهی از برند و افزایش فروش سایت های فروشگاهی ایجاد میشوند.
بنابراین حتما لندینگ پیج موثر و جذاب ایجاد کنید. هر چقدر طراحی صفحه فرود ساده تر و واضحتر باشد، بهتر است.
برای هر یک از محصولات خود لندینگ پیچ جداگانه ایجاد کنید، یا حداقل یک صفحه برای طیفی از محصولات مرتبط ایجاد کنید. در این صفحات میتوانید کالا مورد نظر را معرفی و با یک دکمه فراخوان به عمل یا “CTR” مناسب، کاربر را به سمت خرید هدایت کنید.
۶. تا جایی که امکان دارد، فرایند خرید را برای مشتریان ساده و شفاف کنید.
نکته مهم در افزایش فروش سایت های فروشگاهی، سادهتر کردن فرایند خرید است. زیرا کاربران عادت دارند تنها با چند کلیک به خواسته خود برسند. اگر فرآیند خرید پیچیده باشد، کاربران از خرید منصرف شده و سایت شما را ترک خواهند کرد برای این منظور ساده ترین روش را طراحی کنید تا مخاطب در کمترین زمان ممکن به هدفش دست یابد.